4 juli 2008

Kyckling med quinoasallad och häxsås

Gårdagens middag bestod av vitlöksoljegrillad kycklingfilé med quinoasallad och häxsås. Perfekt en solig sommarkväll i trädgården tillsammans med Klaus och Margareta, innan vi rockade loss med ett urval tyska bräd- och kortspel.

Kycklingen fick gojsa runt med färdigköpt vitlöksgrillolja innan den landade på grillen och skars sedan upp i mindre bitar efter tillagningen.

Salladen (lagom till fem) gick till såhär:
quinoa (2 dl okokt volym, nykokt och lätt svalnad)
vattenmelon (ca 1 kg), urkärnad och tärnad
fetaost (1 paket á 150 g), tärnad
kalamataoliver (1 burk av Fontanas urkärnade)
mynta (1/3 kruka färsk, riven/hackad)
Bre ut quinoan i en form. Blanda resten av ingredienserna och fördela dem ovanpå quinoan. Dekorera med lite mer mynta.

Häxsås:
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
5 tabascodroppar
1 tsk flytande honung
franska örter
lavendelblommor
salt
peppar

Inga kommentarer: