3 september 2008

Plommonmarmelad med kanel och vanilj

Mmm, gott!
Kärna ur 1,5 kg plommon och bli brunsvart under tumnaglarna.
Strö över ca en matsked kanel.
Stoppa i en delad vaniljstång.
Blanda med 1 kg syltsocker i en överdimensionerad kastrull.
Koka upp under omrörning och låt bubbla ca 10 minuter. Skumma bort vaniljstångsbitar, skal och annat bös som flyter upp under tiden.
Häll upp lite marmelad på ett fat och kolla så att den inte rinner ihop igen när du drar en sked igenom den.

Häll upp på åtta blandade varma och rena glasburkar. Ät upp och ge bort.

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag önskar mig plomonmarmelad i julklapp...;)/Tina

Anonym sa...

Tänk så bra att du skrev det här precis när vi fått en stor kasse plommon av svärföräldrarna. Nu luktar huset kanel och burkarna står och svalnar. =)

Mialiten sa...

Mer kanelmarmelad åt folket!

Anonym sa...

Jag sprang på ett recept som var väldans likt, men med liten twist.

http://matalskaren.taffel.se/2008/09/04/recept-plommonmarmelad-med-varma-kryddor/

Det kanske kan vara värt att prova även det?

Mialiten sa...

Mumma!