1 maj 2009

Grillbehör

Efter en kylskåps- och fruktskålsstädning dekonstruerade jag ICAs recept på kumerasallad grundligt. Den fick återuppstå som tärnad ananas- och yapäronsallad i sällskap av en creme fraicheröra på mosad banan, en matsked curry, några droppar tabasco, svartpeppar och salt. Julia nöjde sig med frukttärningarna, medan jag och Lars rörde ihop de tu. Det passade alldeles utmärkt, och yapäronet gav den nödvändiga krispigheten och stadgan för att vi nästan skulle kunna låtsas att det var en potatissallad. Resten av ingredienserna hamnade på grillen: förkokta morötter och palsternackor samt paprika, halloumiost och djupfrysta, färdiga kycklingklubbor. Smakbalansen låg lite långt åt det söta hållet, men det funkade. Men trots allt känns det lite konstigt att laga en måltid utan potatis/ris/pasta/quinoa eller couscous. Lite fuskigt, liksom.

Inga kommentarer: