10 juli 2009

Jordgubbspaj - trial and error

Kesella eller philadelphiaost, same-same, tänkte jag, men där hade jag fel. Kvällens jordgubbspaj blev visserligen god, men alldeles för gungig och såsig, så kesellan har förmodligen hållfasthetsegenskaper som philadelphiaosten saknar. Nästa gång ska jag överväga att faktiskt följa receptet:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör eller margarin
1 msk kallt vatten

Kör till en deg i t.ex. matberedare, låt vila 30 minuter i kyl. Tumma/kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda 10-12 minuter i 200 grader.

Fyllning:
1 l färska jordgubbar
1 dl kesella (ej att förväxla med philadelphiaost)
1 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
2 ägg
3/4 dl socker

Rensa och skiva/kvarta jordgubbarna och strö ut dem i det förgräddade pajskalet. Vispa resten av ingredienserna till en slät smet och häll den ovanpå. Grädda i ca 20-25 minuter, eller till fyllningen stannat.

1 kommentar:

Sissi sa...

Later godare med Philadelphia ost, men sakert oxa gott om man foljer receptet ;-) - Startat om min blogg ikvall!