29 november 2009

Försvenskad pecan pie

Det här receptet kombinerar två goda saker - kanelpaj och glaserade pekannötter. Jag har inte träffat på glazed pecans i någon svensk matvaruaffär, men å andra sidan har jag inte letat så noga eftersom det händer att jag får personliga leveranser från Milford, CT.

Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 tsk brun farin
2 tsk malen kanel
1 msk vetemjöl
1 påse (142 g (5 oz)) Glazed Pecans

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, farin, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Fördela pekannötterna ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera pajen kall.

1 kommentar:

Lena sa...

ohemult god!! Tack för fika och bäbistitt.