Hallå där uppe, är ni klara snart? |
Inte ens nära. |
Äh, nu kommer jag och tar er ändå! |
Jag orkade inte vänta längre. Dags att testa det nya receptet på knäckig äppelpaj! |
Tjata ner någonstans mellan 400 och 600 gram äppelfilé ur trädet, smörj en pajform och fyll den med äppelbitarna.
Smält 150 gram smör tillsammans med:
2 dl brunt socker (råsocker/farin)
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
Ta kastrullen av värmen och blanda ner:
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Fördela smeten över äpplena. Grädda i 30 minuter i 200 grader. Servera med grädde eller vaniljsås.
Havretosca är sött och gott, så det gjorde inte så mycket att äpplena helst hade hängt kvar någon vecka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar