17 augusti 2013

I väntan på något gott (men inte särskilt länge)


Hallå där uppe, är ni klara snart?
Inte ens nära.


Äh, nu kommer jag och tar er ändå!
Jag orkade inte vänta längre. Dags att testa det nya receptet på knäckig äppelpaj!


Tjata ner någonstans mellan 400 och 600 gram äppelfilé ur trädet, smörj en pajform och fyll den med äppelbitarna.

Smält 150 gram smör tillsammans med:
2 dl brunt socker (råsocker/farin)
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde

Ta kastrullen av värmen och blanda ner:
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fördela smeten över äpplena. Grädda i 30 minuter i 200 grader. Servera med grädde eller vaniljsås.
Havretosca är sött och gott, så det gjorde inte så mycket att äpplena helst hade hängt kvar någon vecka till.


Inga kommentarer: