1 maj 2011

Adam 18 månader


Lillkillen fyller ett-och-ett-halvt idag. Det är förunderligt och märkligt att tänka på att det fanns en tid innan han kom till oss.

Adam 18 månader:
*Älskar att vara ute. Han kommer vandrande med sina skor i handen långt innan någon av oss andra är mogna för att ge oss ut på morgonen, och vill helst inte gå in när han väl lockat ut oss.
*Navigerar trappan på framsidan utan problem, och ger oss regelmässig hjärtsnörp med sina öden och äventyr i altantrappan.
*Smiter ut på allmänningen och drar iväg så långt han bara kan utan att se sig över axeln. Efter storasysters trädgårdssläktkalas på annandagen, har pappa Lars satt upp lagom temporärt staket runt hela tomten. Vi kommer säkert att få gå skallgång efter honom i sommar iallafall.
*Promenerar gärna. Han har ärvt storasysters hundryggsäcksele, så ofta får han röra på sig ganska fritt även i folktäta och trafiknära miljöer. Men då håller vi ett stadigt tag i svansen på honom.
*Gillar att cykla, både att åka trehjuling och sitta bak på storcyklarna i barnsadel.
*Äter själv. Matare göre sig icke besvär.
*Dricker gärna ur vanliga glas, modell mindre. Oftast går det bra, och eftersom han i regel dricker vatten, spelar det ingen roll om han missar.
*Har inte fått någon mammamjölk sedan 20 april, så vi får väl klassa det som att vi slutat med amningen nu. Det var min idé, inte hans, men med tätvävda halsringningar och ett visst mått av tandagnisslan har vi nått någonslags samförstånd i frågan.
*Somnar oftast i sin egen säng på sådär 5-10 minuter. I princip.
*Vaknar gärna vid sexdraget. Lite för tidigt.
*Gillar sällskap och vill gärna ha sin flock omkring sig.
*Är en mysig samtalspartner, även om han inte använder särskilt många ord. Han visar tydligt att han förstår vad vi säger, och svarar med hela kroppen. Några ord som han använder flitigt: Pappa, Julia, mamma, vatten, kaka. Jag har ingen aning om var han fått det där sista ifrån.

2 kommentarer:

Lakritztrollet sa...

Precis som I., fast jag känner mig lite skyldig vad gäller ordval, då vi sa kaka om knäckebröd. Men det östgötska "Na-ä" skyller jag TT för.

Lakritztrollet sa...

Förresten, grattis Adam!