20 mars 2008

God påsk

Det är lite kul att bo i hus - en dag som idag kommer det högvis med småknottar som knackar på dörren för att lämna påskkort och hamstra godis inför resan till Blåkulla. Själva ska vi inte åka någonstans, utan ha en helg på hemmaplan, passa på att träffa en massa trevligt folk och äta god mat. Det har redan börjat bra, med en tvånättersvisit av vår favorit-Kristian, en god torsdagsmiddag och lovande planer inför resten av helgen.

Till dagens middag fräste jag en halv hel vitlök med en liten sked sambal oelek samt en strimlad decimeter purjolök och skvätte över pressad lime. En näve ruccola, en hackad spetspaprika samt en burk räkor fick fräsa med efter en stund. I princip hade jag kunnat stanna där, men vi var lite såssugna, så vi det blev en skvätt glamoröst vitvin och en klatt creme fraiche också, innan jag la hela härligheten överst i kastrullen med pastaskruvar. Gott.

Planen för imorgon är att äta påsklunch hos svärmor, och på kvällen ska vi stoppa mat i Brian. Han har precis flyttat till Linköping från Auckland, NZ, ett val som förvirrar samtliga hans nyblivna kollegor. Vi ska äta rökt lammstek, getostpaj och saffranspannacotta, och kanske testa den limegravade laxen som jag mucklade ihop igår också. Det blir nog bra.

Inga kommentarer: