5 januari 2010

Okynnesgod kyckling med citrus

En ganska vanlig eftermiddag på jullovet kan man ringa in familjen N, det är alltid bra. Förmiddagens fynd från ÖoB, en burk Breakfast Fruit (a.k.a. apelsin- och grapefruktklyftor i juice) inspirerade till kyckling- och quinoamiddag för de stora med makaroner för de små.

Man tager:
700 g kycklinginnerfilé (tinad)
Över den häller man ett guck bestående av:
1 apelsin (rivet skal + saft)
1 msk soja
2 msk (citron)olivolja
1 tsk rosmarin
0,5 tsk malen ingefära
salt, peppar (eller lite ur den magiska burken Salamoia Bolognese)

Skjuts in i ugnen i 200 grader, 15 minuter. Servera med quinoa, ugnsåkta morotsstavar, broccoli, småtomater och breakfast fruit. Gott, smalt, vackert och framför allt toktrevligt!

Inga kommentarer: