1 januari 2011

Adam 14 månader

*Klättrar med förtjusning upp på fåtöljernas fotpallar och vidare upp på soffbordet om han får chansen (men backar snällt om vi säger åt honom). Igår klättrade han upp och satte sig på en vanlig köksstol, tokmallig.
*Kollar noga att vi kommit ihåg att stänga barnsäkerhetslåsen på köksskåpen. Hittar han något öppet så brukar han rassla förebrående med det tills vi sätter ihop det.
*Skohornet som spärrar kökslådorna är hans favoritpromenadkäpp.
*Älskar att gräva fram CD-fodral.
*Äter ganska bra, helst bäbispure i tub och prinskorv. Oanade mängder pasta och ris ryms i den lilla kroppen. Bananer är också bra.
*Har blivit lite blyg på sistone, under julhelgen har han varit väldigt mammig och pappig.
*Har tre tänder.
*Gillar att banga med kastruller, bygga med klossar och leka med sin bollkarusell.
*Pratar massor, men inte särskilt välartikulerat.
*Kan stå upp och röra sig hjälpligt i sin overall i storlek 80/86 och vinterkängor i storlek 22, men det är inte så lätt att hålla balansen i pulkabacken.
*Gillar Julia allra mest.
*Sover oftast en gång per dag.
*Tycker inte om att somna i sin egen spjälsäng, vill helst ammas till sömns fortfarande.
*Har påbörjat inskolningen på dagis, den tionde januari är min första arbetsdag.

1 kommentar:

MayaPapayaPiraya sa...

Åh vilken härlig uppdatering! Jag känner igen en hel del bitar. Särskilt köksskåpen och CD-fodralen. Och de "oanade mängderna" som går i den lilla kroppen. Ska inte deras magsäck vara samma storlek som deras lilla knytnäve? Och var tar isåfall 1 st nektarin, 1 dl ris, 1/2 pkt fetaost och diverse småkex vägen? Kram och särskild puss på Adam