10 april 2011

Och till barnen - knäckemacka och osmos

Dragondoftande rosa lammrevben, serverade med långbakta sötpotatisklyftor, balsamcremefraiche och färsk bladspenat. Gott, så gott, tycker vi stora. Inte alls, säger knottarna, och vill för död och pina inte stoppa något annat än knäckebrödsmackor i sina rosenmunnar.

Barn och mat, alltså. Våra gullungar är alldeles lagom välnärda, och oftast har vi det ganska mysigt när vi äter tillsammans, alla blir mätta, nöjda och glada. I synnerhet om det serveras korv, köttbullar, fiskpinnar, blodpudding eller pannkakor, sådär som jag inbillar mig att det är i de flesta småbarnsfamiljer. Men dagar som idag hade vi lika gärna kunnat servera enbart frukostknäcke. Jag hoppas på att det kommer forskningsrapporter om några år som visar på att man kan ta upp näringsämnen via osmos. Tills dess fortsätter vi att laga god mat och försöker så gott vi kan att inte tjata sönder måltidsron.

1 kommentar:

Lotta sa...

Yum man blir ju sugen bara man läser detta, så vegetarian man är!

Men så har vi konstiga barnmatvanor också. Barn som hellre äter broccoli och råris än köttbullar och prinskorv. Självklart blir det choklad också, man måste ju luckra upp det litet.

Kram till dina lagom knubbiga barn från min stora speta och lilla brottare