24 januari 2012

Frufridagen

24 januari 1954 firades Frufridagen i programmet Karusellen för första gången, upplyste en kollega mig idag. Det hade jag ingen aning om, och det räknar jag som värdefullt vetande, i så måtto att det ger lite perspektiv på tillvaron.

Såhär 58 år senare firade jag med att lämna kontoret vid halv sex, och komma hem till ett nystädat hus med nygräddade pannkakor som väntade på mig i ugnen medan maken spelade Wii med ätteläggen och två kompisar i lagom mycket frid och ro. Jag var hemma i en dryg timme och läste dinosauriebok för A innan jag drog vidare på bokcirkel. När jag kom hem igen framåt halv nio sov A, medan J var gos- och pratsugen, så vi löste lite Sudoku och pratade strunt en stund. En inte alldeles ovanlig tisdag i mitt liv, med en ansvarsfördelning som var betydligt sällsyntare då än nu. Det har hänt en hel del på frufrihetsfronten sedan 1954.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Eller hur... och tur är väl det. Även om jag snodde åt mig Australiens jämställdaste man, inser jag att gemene man/män i Sverige är bra på att befria fruar. Dein Mann är ju särdeles kompetent på området.

Mialiten sa...

Visst är det så!