25 september 2007

Rosa champagne och chevrelax

Så här på dagen en månad efter bröllopet, och dessutom Julias 29-månadersdag, finns det bara en sak att göra - fira! Vi lade Klässbolslöparen på köksbordet, bjöd över grannarna och korkade upp den rosa champagnen. Eftersom champagne är en ganska klen kvällsmat, oavsett hur mycket brödtoner den har, lagade vi lite chevrelax också. Såhär:

*Sätt ugnen på 225 grader. Gör ris. Det är inte nödvändigt att bränna vid riset, men det ger onekligen en pikant doft i köket.
*Tina en portionslaxfilébit per person.
*Hacka en schalottenlök, en näve basilikablad, någon enstaka soltorkad tomat och ca 100 gram getost. Rör i ca 1/2 dl creme fraiche och blanda ihop till ett fast gojs (det räcker till minst sex laxfiléer). Krydda med rostad svartpeppar (eller vanlig nymald, det funkar nog också).
* Skär en ficka i varje laxfilé och peta in getgojset. Klicka ut eventuellt resterande röra på laxen. Krydda med mer peppar och lite lagom mycket salt.
*Ugnsstek i 225 grader, 12-20 minuter (beroende på hur tinad fisken är och hur mycket du tycker om sushi).

Nu är det dags för vän av ordning att efterlysa päronen i receptet. Jo, på ett stiligt blått Nybro-fat (inte Åbro-fat. Och inte Åbro fat heller) lade jag upp ruccolasallad toppad med just päronskivor, gurka och ytterligare 100 gram getost i tunna skivor. Med lite nykokta haricot verts runtomkring blev det rasande stiligt och mumsigt. Grattis oss!

1 kommentar:

Marina sa...

Mm, grattis er! Receptet låter dessutom jättegott.