10 februari 2008

Treårskalas för långväga gäster

Igår hade vi Felix från Sydney på besök med familjen och delar av tjocka svenska släkten. Det var mormor, morfar, morbror, moster och två kusiner. Plus oss tre, farmor och farfar och en godtycklig förbipasserande Lasse, särskilt inlånad för ändamålet (iaf en stund, innn han gick på spexpremiär). Båda våra Felixar av årgång 2005 fyller år 6 februari, och i går fick vi hysa treårskalas för den mest långväga av dem.

Vi åt completos - en chilensk uppfinning som inbegriper korv istoppad i ett stort bröd (som vi substituerade med källarfranska), så man får plats med surkål, tomater, guacamole, majonäs, ketchup och senap. Sen är den komplett. Vi följde upp med mostermarängtårta, bullar och kakor, och SEN är man sådär riktigt tokmätt. Julia, Felix och kusin Livia hade buskul tillsammans, medan klätterapan Lucas och unge kusin Karl förde belevade men obegripliga konversationer med varandra.

Det var kul och lite vemodigt att träffa hela familjen Fuentes igen, Maria och barnen var förbi en sväng i början av januari, men David har vi inte sett sen vi flyttade från Australien. Lite senare på kvällen visade han bilder från en jobbresa som han gjorde i augusti - en treveckorsseglats på ett forskningsfartyg för att analysera geologin på havsbottnen i vulkanområden för att leta efter bra mineraler att ta upp. En väldigt annorlunda och främmande verklighet. Familjen åker vidare till Sydamerika i veckan, där de ska mellanlanda i Brasilien ett par dagar innan det är dags för mer släktbesök i Chile. I mitten av mars kommer de tllbaka till Australien igen. Snacka om långresa. Vi får väl se var och när vi ses nästa gång - om de hinner komma till Sverige igen innan vi åker till Australien och hälsar på, när nu det kan tänkas bli.

Inga kommentarer: