22 juli 2008

Dansa med tigrar

Och just när man tror att lekrummet på vildmarkshotellet ska stänga, sådär framåt niotiden, kommer det en tiger och drar igång discoutrustningen. Förstås. Så i söndags dansade knotten med en fullvuxen, tvåbent tiger i plysch och ett hav av små knattar istället för att ligga i sitt väggfasta skåp på hotellrummet och snarka. Oh well.

Kolmården krävde lite mer ansträngning än Astrid Lindgrens värld - det var större, både till ytan och publiken, mer kuperat, regnigare och logistiken kring serveringarna väsentligt sämre. Men det var kul, och vi klarade oss helt utan vagn! Kolmårdenpaketet var en bra sak, två dagars inträde till djur- och safaripark med en hotellnatt inemellan. Eftersom det inte blev mer än sex timmars sömn natten innan för plutten, räckte orken inte ända fram till middagen. Hon ville allra helst ligga kvar i sängen och vila till Bolibompa, medan hennes hårdhjärtade och hungriga mor ville gå och äta istället. Det var lång kö till den fulla restaurangen, och saker och ting hann bli päronformade och återgå till det normala innan vi fick vår afrikanska grillbuffe. Den var välmatad med grillad entrecote och fläskhare, potatisgratäng, chevrekräm, limelax, lufttorkad skinka och andra tämligen europeiska läckerheter. Allra godast var den rostade ananassoppan med kokos, och den kanske kvalar in som afrikansk, vad vet jag.

Vi hann se delfinshowen båda dagarna, det var det bästa, tycker jag. Knotten röstar på aporna. Tigrarna var coola de också, i synnerhet när de fick mat. Bamse var liberal med sina kramar. En bra minisemester i semestern.

Inga kommentarer: