5 juli 2008

En solig dag i Vimmerby

Det är ett lågtryck på väg, påstås det, så efter frukost bestämde vi oss för att genomföra en av semesterplanerna redan idag. Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, bara 70 minuters bilväg hemifrån. Det hann bli lite gnälligt i baksätet på vägen dit, men inte alltför farligt, och definitivt mödan värt när vi kom fram.

Astrid Lindgrens Värld bjöd på massor av framträdanden från olika scener med skickliga skådisar och sångare. Porträttlika var de också, Lina såg faktiskt ut att vara tecknad av Björn Berg. När vi inte satt och tittade på uppträdanden susade knotten runt och lekte i de olika miljöerna, mycket vinkande blev det från balkongerna i Villa Villerkulla och Junibacken, barfotabad i ån och "ambulansgång" på stenmurarna i Körsbärsdalen. Logistiken var imponerande - trots att det var mycket folk som skulle förflytta sig, blev det sällan igenkorkat, och det fanns gott om toaletter och snabba matställen av olika kaliber.

Vid Villa Villerkulla tog vi tillfället i akt att lämna de nappar vi råkade ha med oss i Pippis nappträd. Vi får väl se om knotten har slutat med napp nu eller inte, jag tror inte att hon riktigt begrep vad hon gav sig in på när hon samtyckte till att lämna dem där.

Hon ratade sockerdrickan till förmån för päronfestis, men annars är hon ganska indoktrinerad av Astrid Lindgren vid det här laget, framför allt när det gäller Pippi och Emil. Vi fick med oss en samlad bullerbybok hem också, så äventyret fortsätter. Jag tror att vi kommer att kunna göra sommarutflykter till Vimmerby ett antal somrar framöver.

Inga kommentarer: