9 oktober 2008

Mot det stora blå

Jag har fått mitt anställningskontrakt från jättenkoncernen som sväljer min nuvarande arbetsgivare från första november, samt klarat av mitt första transatlantiska kvällstelefonmöte. Det ska bli spännande att se hur annorlunda det blir att jobba på ett amerikanskt företag.

4 kommentarer:

Lottski sa...

Vad spännande!
Det kanske blir du som blir ex-pattad (som det ju säkert inte heter) nästa gång!

Ah, dessa ljuvliga transatlantiska telefonkonferenser. De är suveräna case-studies för en kulturutbildare. När får man prata? Hur snabbt måste man komma in och ta över ljudrummet? Vem får säga vad? Njut...

Mialiten sa...

Det var lite intressant att vi å vår sida av Atlanten presenterade oss som enkla technical writer och usability engineer, medan de andra var manager, manager och managers manager. I princip skulle vi nog kunnat varit "Documentation Manager" och "Usability Expert", åtminstone.

Jag tror att vi bröt mot ett gäng regler, även när vi slutat krocka röster i samtalsrymden och börjat peka med musen på skärmen istället för att vifta med händerna. Dels sa vi som det var istället för att hypa ihjäl produkten, och dels skämtade jag nog lite för mycket, men hon som var boss för resten av bossarna skrattade iallafall, så det blir nog bra. Men nog tror jag att de skakade lite på huvudet åt oss märkliga svenskar efteråt.

Unknown sa...

Men Mia, har jag inte lärt dig bättre än så här? Så klart du måste managera något eller någon, om du inte gör det är du inte vatten värd...

Ska vi betitla dig lite?

Mialiten sa...

Pretty please!