17 september 2014

Öppet hus, öppet sinne, öppen fråga

Vi gick på öppet hus på Engelska skolan idag. J var inte särskilt peppad i förväg, och vi har egentligen inte bråttom att lämna den lilla kvartersskolan redan i fjärde klass, men det skadar inte att se sig om, tänkte vi. A valde att hänga hos farfar istället, men vi andra åkte iväg.

Vi fick en grundlig rundvandring av Ali som går i åttan. Innan han bytte skola gick han i Skäggetorp, och han tycker att skolan är bra, särskilt att det är så mycket engelska. Han berättade om allt vi såg på vägen, och det slog mig att samtliga vuxna som vi mötte i trapphusen hälsade på honom och oss, det kändes väldigt sympatiskt. Till att börja med var J rätt blyg och avvaktande, men efter hand tinade hon upp. Efter en timmes rundvandring på senior-och juniorlokalerna, där fyrorna och femmorna har sina lokaler, var hon helt frälst, och när vi kom till träslöjdsalen var lyckan total.

Här vill jag gå, hojtade J medan hon studsade upp och ner. Nu finns det plötsligt aktuellt  att överväga att byta skola till hösten iallafall. Hm.

Inga kommentarer: