22 april 2009

Kalasplaner

Vi har inte haft något kompiskalas för Julia förut, men på söndag är det dags. Jag har surfat runt lite efter andras erfarenheter, och det verkar som att rätt svar för ett fyraåringskalas är "styr inte upp så mycket med lekar och sånt, knottarna har kul ändå". Det tycker jag låter bra. Vi fixar ihop ett glassfika och en fiskdamm, så får resten bli som det blir.

3 kommentarer:

Tina sa...

Utmärkt!

Jag har upplevt det som att 4åringens kalas är det "första" som de verkligen förstår vad det handlar om. Den första som de kan ligga sömnlös på natten innan,vill absolut att en viss tårta (haha hos oss är det bara prinsesstårta som gäller, barnen vägrar alla andra tårtor. Tack och lov så finns de på IKEA) och ha en konkret önskan om dukningen(!).

Vi har mest haft "fri lek" men med ett par lekar i bakfickan. "Gömma hundens ben" och "leta efter en tickande klocka" är enkla och helt genomförbara lekar.

Eftersom tyskarna inte har fiskedam så har vi det... bara för att det blir en sån häftig reaktion när barnen gör något som de inte har en susning om vad det är. Jag är däremot mot en massa godis och försöker att lägga ner nått annat istället. Studsboll, klistermärken, penna/block och ballonger har förekommit i våra påsar. Visst vi har godis oxå men inte enbart.

Oavsett vad ni gör så kommer ni att ha ett superparty! :)

Unknown sa...

Jag är inte bjuden alltså?

Mialiten sa...

Tack för tipsen, Tina! Alla som inte fått en handritad inbjudan med Snövit/Törnrosa/Askungen/Ariel på får komma och kalasa med oss en annan dag. Nästan vilken som helst, faktiskt.