8 juni 2009

Valresultatet

Kul att nagelfara valstatistiken för Linköping. I mitt distrikt, Ryd 1, röstade 61.1%. När vi var och röstade träffade vi valsedelutdelande representanter för de två partier som fick flest röster, Moderaterna (19.8%) och Piratpartiet (18.5%). Sossarna fick 15.7 och Miljöpartiet 15.5. SD fick 0.4% av rösterna. Man kan tycka att det är stora siffror för Piratpartiet, men då får man lyfta blicken till raden för Ryd 5, som hade samma vallokal. I Ryd 5 fick Piratpartiet 37.2% av rösterna, och ja - det är där studentkorridorerna ligger.

3 kommentarer:

Anton Ymer (pseudo) sa...

Fascinerande.

Sorgligt att studenterna bryr sig så mycket men tänker så lite.

(ironi) Äh, vi skiter i arbeten, miljö, skola och omsorg, bara vi får härja fritt på nätet så blir allting bra. Frisk luft kan man beställa på burk över eBay. (slut ironi)

Man får väl vara glad att de iallafall masade sig iväg till vallokalen.

Mr Profit sa...

"Äh, vi skiter i yttrandefrihet, brevhemligeheten och frihet från godtycklig övervakning, bara vi får något extra vindkraftverk".

Silvertejpkillen sa...

Grejen är ju, Mr Profit - att det finns andra partier som har samma inställning som Piratpartiet vad gäller integritetsfrågor, men som har åsikter även i andra frågor och enligt mig har lite bättre balans i vad som är viktigt.

Läs till exempel Miljöpartiets Isabella Lövins kommentar här:
http://isabellalovin.com/2009/06/06/antligen-granskas-piratpartiet/