25 april 2008

Hurra för treåringen!

Idag fyller Julia tre år! Ja, faktum är att hon redan har fyllt, om man ska vara petig, 5:58 kom hon till världen, en måndagmorgon i april. Och idag är det redan fredag. Det är inte klokt vad tiden går.

När Julia fyllde ett år var gudmor Tina och hälsade på oss i Sydney med C och X och Maja-i-magen, och vi firade med tårtkalas med bl.a. svensk prinsesstårta från Maria. När Julia fyllde två år hade vi kalas mitt i flyttstöket. Fia hade ändå lyckats baka kakor på något vänster. Eftersom 25 april är public holiday (ANZAC day) i Australien, var det inga problem att samla ihop våra kompisar på själva födelsedagen.

Det här blir Julias första födelsedag på svensk mark, så vi har inga riktiga traditioner att falla tillbaka på. Vi får spela det efter örat, som det heter down-under. Eftersom vi nyss kommit hem från semestern och de senaste dagarna varit lite kaotiska, har vi inte planerat något kalas, mer än tårtlunch med släkten imorgon lördag.

Jag har iallafall beställt tårta till imorgon, plockat in några tulpaner ur rabatten, dukat Julias plats med Nalle Puh-servisen från Nanna och lagt fram paketen (ja, även det från farmor och farfar). Frysen är laddad med glass som vi ska ta med till dagis och bjuda på. Det kan nog bli si och så med gratulationssången med de förkylningar vi dragit på oss, men det blir världens bästa treårsdag i alla fall. Nu får hon vakna när som helst

4 kommentarer:

Anton Ymer (pseudo) sa...

Hurra för Julia!

Jesper Karlqvist sa...

Ett skånskt trefaldigt leve för jubilaren! Hon leve: Hurra! Hurra! HURRA!

Hoppas hon får en bra födelsedag totalt utan jet lag, men med en massa solstrålar och kramar!

Unknown sa...

Ha en fantabulöst fin födelsedag, Julia!

Du fattas alldeles förskräckligt här.

medelsvensson sa...

Hipp, hipp för Julia!
Resten av klanen instämmer i kören och ber att få presenta både Mor och barn lite senare.