18 oktober 2009

Majs- och kycklingsoppa

Jag har längtat efter chicken and sweet corn soup ett tag nu, och eftersom jag inte kunde hitta något recept som gjorde riktigt rätt saker, ljög jag ihop ett eget som uppförde sig precis som jag ville. Såhär:

1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
200 g potatis (mjölig)
1 pyttig palsternacka
1 liten snutt rotselleri
någon matsked olivolja
1 l hönsbuljong
lite mer olivolja
salt
peppar
300 g kycklingfilé
ev. en skvätt vitt vin
1 dl grädde av valfri tjocklek (här blev det mellangrädde)
2 dl majskorn
1 tsk anchopeppar
1/2 tsk paprikapulver
10 blad färsk basilika


Hacka/skiva och fräs lök, potatis och rotsaker i lite olja. Häll på buljongen och koka i en kvart. Strimla, salta, peppra och stek kycklingen under tiden. Mixa soppan slät. Häll i grädden, majskornen och kycklingen. Koka ev. ur stekpannan med en liten skvätt vin och häll i skyn i soppan. Koka upp. Smaka av med ancho och paprika, strimla basilikan över soppan och servera med rostat bröd och god ost.

Inga kommentarer: