14 juni 2007

Skolavslutning

Igår var det skolavslutning, i förrgår plaskade vi pool i trädgården efter jobbet och idag frös vi öronen, häcken och allt däremellan av oss när vi satt ute på fikarasten. Märkligt land vi bor i. Fast mest vackert, speciellt såhär års.

Jag har inte varit på någon skolavslutning sedan jag själv gick i skolan, men jag brukar längta efter dem såhär års, att få sjunga den blomstertid nu kommer och en vänlig grönska och allt det där, så igår bar det av till Kärna kyrka framåt kvällskvisten. Det är en fin liten kyrka med löjliga mängder människor i (iallafall just igår kväll). Vi gjorde ett försök att sitta på läktaren med farmor i början och hålla koll på kusinen i kören, men Julia ville hellre gå på upptäcksfärd, så vi gick nerför trappen igen och stod en liten stund och gluttade i sidoentren innan farfar förbarmade sig och tog med Julia på promenad bland gravstenarna. Plutten hade sin hundryggsäck på sig, så han höll henne i svansen när de knatade runt. Väldigt gulligt. Det är bra för själen att gå på skolavslutning och bli lite tårögd över "För kärlekens skull" och alla storbarn som blir sommarlediga nu. Och lyssna på diktstrofer som "en fin kanin / har fastnat i rullgardin". Det kan man också gråta en skvätt över.

Sen åkte vi till stationen och plockade upp Lars som varit på testkurs sedan i måndags. Bra sak att ha pappa Lars hemma igen, det tycker både Julia och jag.

Inga kommentarer: