17 juni 2007

Vi har blivit med hus!

I morse var vi hos mäklaren och skrev på köpekontraktet. Säljarna, som är ett förtjusande kubanskt par, för att låna en formulering av svärmor (hej Margareta!), flyttar till Jönköping fortare än nyss, så vi får nycklarna redan på onsdag, men kommer formellt att tillträda huset 1 juli. De har bott i huset i fem år och är ledsna att behöva lämna det, men de ska nog rota sig i Torpa också. De flyttar för att frun i huset fått jobb i Jönköping, och det var ju precis en sådan tragedi vi ville dra nytta av, några som tänkt bo kvar och jobbat med huset och sedan måste lämna det fint och fräscht när ödet vill annorlunda.

Det finns långa flyttar och det finns korta flyttar. Sist det begav sig, flyttade vi till en annan världsdel. Den här gången provar vi kortdistansvarianten och nöjer oss med att släpa våra väskor snett över gatan. Containern som förväntas komma till hamn i Stockholm i början av juli kommer alltså att få åka raka vägen till Ryd och vår kubanska KB-villa. Där vi ska bo, på en massa kvadrat. Med hörnträdgård. Ångbastuduschkabin. Och barnvakt tvärs över gatan.

Imorgon ska jag ringa Stångis och säga upp hyreskontraktet. Hurra!

5 kommentarer:

medelsvensson sa...

Grattis till alltihop!
Lycka till och kramar från oss...

Anonym sa...

Grattis till huset! Det gick med en rasande fart. Ibland funderar jag på om våra barn kommer att bosätta sig här i Hållsta någon gång i framtiden? Tänker på Lars som efter att ha bott lite här och där i världen till slut landar "hemma på mammas gata". Det blir nog bra och praktiskt på många sätt att bo granne med "farmor och farfar". Dessutom har ni fixat det bra genom att vi nu lätt kan slå två flugor i en smäll när vi våldgästar i Linköping. Bingo! Kramelikram Kerstin o Mats

Muffiman sa...

Gratulerar!
Säg till om det tarvas bärhjälp.

Unknown sa...

Fantastiskt och underbartr kul!

*glad*

Anonym sa...

Grattiiiiiiiis från oss tre på Cloettavägen!