18 november 2009

Bananchokladkaka

Ett bra banankaksrecept ska innehålla smält smör, bakpulver, rått eller brunt socker, samt kakao, tycker min humla. När jag inte hittade något recept som kombinerade alla dessa egenskaper, moddade jag ett befintligt som kom ganska nära. Och kan man tänka sig - det funkade!

50 g smör
0,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker (1,5 dl strösocker, 0,5 dl råsocker)
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora eller 3 små övermogna bananer

Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt smörmjölkblandningen. Mosa bananerna och vänd ner dem i smeten. Smörj och bröa en limpform. Häll i smeten och grädda 40 - 50 min i 175 grader. Ätes med fördel dagen efter, då smakerna har hunnit gifta ihop sig.

Inga kommentarer: